sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Omelettikohokas

Crème brûleen ystäville vinkki: kannattaa kokeilla tätä. Tämä oli vähän kuin ilmava ja pikainen versio suuresta suosikistani crème brûleestä. Vuoan pohjalle valahti ihana sokerinen ”kastike” ja pinta oli kivasti paistunut. Keskeltä taas vähän kuin lämmintä muna-sokerivaahtoa (tai no, sitähän se käytännössä olikin).



Ainekset:
6 kananmunan keltuaista
1 ¾ dl sokeria
2 rkl Bailey´siä
6 kananmunan valkuaista
3 rkl sokeria
1 rkl tomusokeria
Tarjoiluun:
karviaiskinuskia

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon likööri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto keltuaisseokseen.

Voitele ja sokeroi pitkänomainen matala uunivuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita se soikionmuotoiseksi pallukaksi.

Ripottele pinnalle hiukan sokeria ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 minuuttia. Tarkkaile kohokasta, jottei sen pinta pala. Siivilöi pinnalle tomusokeri ja tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti