keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Uppomuna-röstipiiras

Tämä oli taas jostain syystä vielä paljon parempaa kuin aineksista olisi voinut päätellä. Peruna-porkkanaraaste paahtui uunissa ihanaksi. Uppomunienkin paistamisessa tällä kertaa jo onnistuin niin, että niistä tuli juuri sellaisia kuin piti. Kokonaisuuden osaset sopivat tosi hyvin yhteen, ja niistä tuli ihana ateria.



Pohja:
600 g perunoita
300 g porkkanaa
2 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
3 tl sinappia
suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
100 g herneitä
70 g rucolaa
80 g prosciuttoa
50 g granaattiomenansiemeniä
4 kananmunaa

Kuori ja raasta perunat ja porkkanat. Sekoita isossa kulhossa sitruunamehu ja suola. Laita raasteet kulhoon ja sekoita. Anna seistä 5 minuuttia. Nosta raasteet siivilään ja anna valua vähintään puoli tuntia. Tai kuivaa raasteet puristelemalla puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.

Laita raasteet uudelleen kulhoon. Mausta oliiviöljyllä, sinapilla ja mustapippurilla.

Levitä raasteseos leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea ja reunat jopa aavistuksen kärähtäneet.

Sulata herneet. Keitä uppomunat väkiviinaetikalla maustetussa vedessä (1 l vettä + 1 rkl väkiviinaetikkaa). Riko kananmuna lasiin. Tee kauhalla pieni kierre ihan pikkuisen kiehuvaan veteen ja kaada kananmuna kierteen keskelle. Anna kypsyä n. 4 minuuttia ja nosta reikäkauhalla lautaselle.

Pilko prosciutto pienemmiksi paloiksi. Kokoa rösti levittämällä sille rucola, herneet ja prosciutto. Asettele viimeiseksi uppomunat röstin päälle ja ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet.

1 kommentti: