sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Vaahterasiirappijäädyke

Ja sitten vielä jälkkäri. Tämän tekaisin pikaisesti jo eilen illalla pakastimeen. Tänään kuorin ja pilkoin kilon päärynöitä, sekoitin joukkoon 1 rkl Bailey´siä ja pari rkl kermaa ja laitoin 200-asteiseen uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi. Päärynöistä tuli ihanan pehmeitä ja siihen sitten kaapaistiin päälle pari palloa vaahterasiirappijäädykettä. Ai että oli makoisa päätös aterialle!



Ainekset:
3 kananmunaa
1 ¼ dl vaahterasiirappia
2 ½ dl kuohukermaa
½ appelsiinin mehu

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa kananmunan keltuaiset ja vaahterasiirappi vaahdoksi. Vispaa toisessa kulhossa vaahdoksi kerma ja appelsiinimehu. Yhdistä vaahdot. Vatkaa kolmannessa kulhossa kananmunan valkuaiset vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto varovasti nostellen muuhun seokseen.

Siirrä seos pakastuksenkestävään kulhoon ja pakasta vähintään 8 tunnin ajan. Tarjoile esim. uunipäärynöiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti