lauantai 5. tammikuuta 2019

Ananasleivokset

Tulipas näistä söpöjä pikku leivoksia. Ja hyviäkin vielä. Täytettä vaan oli taas kerran ainakin neljänneksen verran liikaa. Kolmen keltuaisen täyte olisi ollut ihan riittävä, ja siitäkin olisi todennäköisesti jäänyt vähän yli. Ja silikoniset muffinssivuoat toteuttivat oikein hyvin leivosvuokien virkaa.



Pohja:
100 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
5 rkl vettä
Ananastahna:
4 kananmunan keltuaista
1 dl ananasmehua
1 dl sokeria
½ tl suolaa
50 g voita
Voitelu:
50 g valkosuklaata
Koristelu:
10 g maitosuklaata

Vatkaa ananastahnan keltuaiset, mehu, sokeri ja suola sakeaksi seokseksi teräskulhossa vesihauteessa keskilämmöllä. Nosta kulho pois vesihauteesta. Lisää voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Siirrä tahna kelmulla peitettynä jääkaappiin vähintään tunniksi. Tahnan on jäähdyttävä kylmäksi.

Sekoita kaikki pohjataikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi yleiskoneessa. Kauli taikina n. 2 mm levyksi jauhotetulla leivinpöydällä.

Painele kaulittu taikina leivosvuokien (tai vaikka muffinssivuokien) pohjille ja reunoille. Nosta vuoat jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Pistele leivospohjia haarukalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, tai kunnes pohjat ovat saaneet vähän väriä. Anna jäähtyä ja irrota pohjat sitten varovasti vuoistaan.

Sulata valkosuklaa. Sivele jokainen leivospohja valkosuklaalla. Anna suklaan jähmettyä.

Täytä jokainen leivospohja ananastahnalla ja vuole kuorimaveitsellä päälle maitosuklaalastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti