lauantai 26. tammikuuta 2019

Harissalla maustetut lammastacot

Taas kerran tuli kokeiltua jotain ensimmäistä kertaa, nimittäin tacoja. En ole niitä juurikaan syönytkään, ehkä pari hassua kertaa jossain kyläillessäni. Mutta nyt sitten päätin kokeilla niiden tekemistä itse. Suurin vaikeus oli siinä, millä saa tacokuoret pysymään pystyssä uunivuoassa. Sopivan kokoista vuokaa ei oikein ollut, pariin eivät kaikki tacot mahtuneet kerralla ja yksi oli sitten niin iso että sinne jouduin laittamaan pari kauhaa pitämään kuoria pystyssä. Mutta kokoamisvaikeuksien jälkeen nämä maistuivat kyllä sitten tosi hyvälle.



Ainekset:
1 rkl voita
1 iso sipuli
1 tl jauhettua korianteria
400 g karitsanjauhelihaa
4 tl harissatahnaa
100 g sultanarusinoita
8 tacokuorta
80 g fetaa

Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipuli ja paista viitisen minuuttia, kunnes sipuli alkaa pehmetä. Lisää korianterijauhe ja paista vielä pari minuuttia. Lisää sitten liha. Ruskista liha. Lisää harissa ja rusinat.

Jaa seos tacokuoriin ja järjestä kuoret leivinpaperoituun uunivuokaan. Ripottele päälle murusteltu feta ja paista 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Tarjoile avokadosalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti