tiistai 22. tammikuuta 2019

Manteli-pinaattisalaatti

En mä nyt tiedä, voiko tätä salaatiksi sanoa. Mutta aivan sama, hyvää se oli joka tapauksessa. Tulevina päivinä taidan lämmittää tämän uudelleen, luulen että se on parempaa lämpimänä kuin kylmänä.



Ainekset:
30 g mantelilastuja
450 g kiinankaalia
250 g tuoretta pinaattia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
50 g sinihomejuustoa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
¼ tl muskottipähkinää
1 dl ranskankermaa

Paahda mantelilastut kuivalla, kuumalla pannulla. Huuhtele ja valuta pinaatti. Silppua kiinankaali. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Murustele sinihomejuusto.

Kuullota sipulit ja kaali voissa kattilassa. Lisää kattilaan pinaatti. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Sekoita kevyesti. Kuumenna, kunnes pinaatti pehmenee hiukan, mutta on edelleen jäntevää. Nosta kattila liedeltä.

Siirrä pinaattiseos tarjoiluvadille. Ripottele päälle mantelilastut ja sinihomejuusto. Nostele ranskankerma nokareiksi pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti