tiistai 8. tammikuuta 2019

Rapeat vohvelit kinkkutäytteellä

Lähes 40 vuotta vanha vohvelirauta se vaan jaksaa edelleen pelittää. En ihan tarkkaan muista, milloin se on ostettu, mutta itse olin tuolloin ala-asteikäinen. Joskus 80-luvulla siis. Nuo vanhat laitteet ovat kyllä kestäviä. Veikkaanpa, että jos tänään kävisin kaupasta hakemassa vohveliraudan, sillä voisi heittää vesilintua jo muutaman vuoden kuluttua. Mutta asiaan. Näistä vohveleista tosiaan tuli ihanan rapeita, joskin rapeus kärsi kun pinottiin ne lautaselle. Mutta eipä se menoa haitannut. Kinkkutäyte sopi mahtavasti vohvelien kanssa yhteen. Sitä paitsi 7-vuotiaan mielestä oli hauskaa paistaa vohveleita ihan itte. Olipas siis kerrassaan onnistunut tiistai-illan herkkuhetki.



Ainekset:
60 g voita
2 kananmunaa
1 ¼ dl ruokakermaa
1 ¼ dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g valkosipulituorejuustoa
120 g palvisaunakinkkua
1 punainen paprika
1 omena
100 g maissia

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vatkaa keltuaiset kevyesti. Sekoita joukkoon kerma ja maito. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Lisää hiukan jäähtynyt voisula. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinaan.

Kuumenna vohvelirauta ja voitele se kevyesti. Paista vohvelit rapeiksi.

Kuutioi täytteen kinkku ja paprika. Sulata maissi. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen muut ainekset. Tarjoile vohvelit kinkkutäytteen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti