keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Aasialainen kalacurry

Ahvenfileet olivat ihan älyttömän pieniä, joten kalaa oli suhteessa aivan liian vähän. Toisaalta se ei kumminkaan haitannut, sillä pelkkä kasvisseos sinänsä oli jo herkullista.



Ainekset:
7 tomaattia
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 munakoiso
8 ahvenfileetä
1 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
2 tl currya
suolaa
1 tl limepippuria

Lohko tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori valkosipulinkynsi. Kuutioi munakoiso 1 cm paloiksi.

Pirskota kalapaloille sitruunamehua ja pyöritä palat rulliksi. Kiinnitä rullat cocktailtikuilla.

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja ruskista munakoisokuutiot. Nosta kuutiot sivuun. Lisää pannulle 1 rkl öljyä ja kuullota sipuli pehmeäksi. Sekoita joukkoon curry ja puolet tomaateista. Puserra sekaan valkosipulinkynsi. Kuullota hetki. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Lisää loput tomaatit, munakoisokuutiot ja kalarullat. Mausta suolalla ja limepippurilla. Valele kastiketta kaloille. Peitä pannu kannella ja hauduta keskilämmöllä 5 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti