perjantai 31. toukokuuta 2019

Minttu-avokadojäätelö

Olipas omituisesti banaanin makuinen jäätelömassa, vaikka tämä ei oikeasti banaania ollut nähnytkään. Saas nähdä, muuttuuko maku jäätelön pakastuessa. Ihanan väristä tästä tuli, ihan niin kuin paraskin pistaasijäätelö. Pistaaseja olisi muuten hyvin voinut lisätä joukkoon, ne olisivat sopineet tänne oikein hyvin. Vahvaa minttua en tällä kertaa kaupasta löytänyt, joten laitoin sen sijaan ihan tavallista minttua.



Ainekset:
2 avokadoa
1 ruukku (vahvaa) minttua
½ dl limettimehua
2 dl vispikermaa
397 g kondensoitua maitoa (ei karamellisoitu)

Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Nypi mintunlehdet avokadon joukkoon. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon limettimehu.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita avokadosose ja kondensoitu maito vaahdon joukkoon.

Pakasta jäätelö pakastuksen kestävässä kulhossa kannella tai kelmulla peitettynä vähintään 8 tuntia tai seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti