keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Värikäs spagetti alla carbonara

Vähän tuossa mietin tekeväni pyhäinhäväistyksen, kun kutsun tätä nimellä ”carbonara”. Minun mielestäni oikeaan carbonaraan ei spagetin lisäksi kuulu muuta kuin pekonia, kananmunankeltuainen ja parmesaania. Mutta kun tämä kerran kulki nimellä carbonara, niin olkoon sitten niin. Herkullista tämä oli, nimestä viis. Ihanaa peruspastaa.



Ainekset:
400 g spagettia
suolaa
150 g englanninpekonia
1 paprika
200 g herneitä
4 kananmunan keltuaista
4 rkl ranskankermaa
1 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä

Keitä spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipulinkynnet. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa. Viipaloi malto.

Suikaloi pekoni ja nosta suikaleet kylmälle pannulle. Kuumenna pannu ja paista pekoni rapeaksi. Nosta pekonit pannulta ja paista paprika ja herneet pekonirasvassa pehmeiksi.

Sekoita yhteen keltuaiset, ranskankerma ja parmesaaniraaste. Mausta mustapippurilla ja purista sekaan myös valkosipulinkynnet.

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti