Vielä yksi versio joululimpusta. Tämä oli selkeästi huonoin näistä viimeaikaisista virityksistä. Leipä oli melko mautonta (onneksi rusinat pelastivat makua hiukkasen), liian tiivistä ja kuitenkin tavallaan jauhoista. Tätä ei siis ainakaan kannata tehdä, jos joululimppua himoitsee.
Ainekset:
17 g kuivahiivaa
50 g voita
½ l portteria
½ dl siirappia
½ rkl suolaa
½ rkl jauhettua pomeranssinkuorta
½ rkl anista
½ rkl fenkolinsiemeniä
1 ½ dl rusinoita
500 g ruisjauhoja
500 g hiivaleipävehnäjauhoja
Voiteluun:
2 rkl voita sulatettuna
Sulata voi. Lisää joukkoon portteri ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Liuota pieneen jauhomäärään sekoitettu hiiva nesteeseen.
Alusta loput ainekset vähitellen taikinaan. Anna kohota peitettynä 40 minuuttia.
Vaivaa kohonnut taikina tasaiseksi. Jaa taikina 2 osaan ja muotoile osat limpuiksi. Voitele limput sulatetulla voilla. Anna kohota peitettynä puolisen tuntia.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Voitele valmiit leivät vedellä, kääri pyyhkeisiin ja anna jäähtyä ritilällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti