sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Parsa-perunasalaatti

Olin jo useamman päivän katsellut kaupassa parsanippuja ja ajatellut, että haluan niitä piakkoin johonkin käyttää. Nyt sitten äitienpäivän päivälliselle tein parsa-perunasalaattia. Ja kävi ihan niin kuin joka kevät: syödessäni mietin, miksi ihmeessä parsaa pidetään niin kovin ihmeellisenä. Onhan se hyvää, joo, mutta yhtä hyvin tässäkin salaatissa olisi mielestäni voinut olla vaikka parsakaalia. Salaatti sinänsä oli kiva lisuke mausteisille kanoille.



Ainekset:
1 kg uusia perunoita
1 nippu vihreää parsaa
1 iso omena
2 lehtisellerin vartta
1 varhaissipuli varsineen
8 pehmeää, kuivattua taatelia
suolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
½ tl sokeria

Keitä perunat kypsiksi ja valuta ne. Poista parsoista puumainen tyviosa ja pilko varret sopiviksi paloiksi. Kiehauta palat suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

Kuori ja kuutioi omena. Pilko selleri, sipuli ja taatelit. Kuutioi perunat.

Sekoita salaatin ainekset keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita keskenään öljy, viinietikka ja sokeri. Kääntele kastike salaatin joukkoon ja nosta salaatti jääkaappiin tekeytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti