perjantai 17. toukokuuta 2019

Ruusu-rahkapullat

Ihanaa, pullaa pitkästä aikaa. Vielä en maistanut, mutta ei kai nämä voi olla kuin hyviä? Ihana tuoksu niistä ainakin tulee.



Taikina:
2 ½ dl maitoa
8 ½ g kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
7 ½ dl vehnäjauhoja
100 g voita
Täyte:
50 g pistaasipähkinöitä
50 g voita
250 g maitorahkaa
63 g vaniljakastikeaineksia
3 rkl sokeria
1 rkl ruusuvettä
Lisäksi:
1 kananmuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Vaivaa lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi, n. 45 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja muotoile siitä kaksi tankoa. Jaa kumpikin tanko kuuteen osaan. Pyöritä osat pulliksi ja anna kohota n. 30 minuuttia.

Rouhi täytteen pistaasit pienemmiksi. Sulata voi. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Tee pulliin kolot esim. juomalasin pohjalla ja jaa täyte koloihin. Voitele pullien reunat kananmunalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti