lauantai 11. toukokuuta 2019

Piimäjäätelö

Taannoisella jenkkilänreissulla maistoin yhdessä jätskibaarissa aivan mielettömän hyvää jäätelöä, nimittäin ”buttermilk ice creamia”. Heti tuoreeltaan ajattelin, että tämän valmistamista on pakko kokeilla kotona. Tuumasta toimeen. Ystäväni Google auttoi jälleen reseptin löytämisessä ja tämän löysin yhden piimäjäätelöfanin sivulta, jolla hän kertoi tämän olevan ”the best buttermilk recipe I have tried”. Eikä tämä todellakaan hävinnyt yhtään sille jädelle jonka jättämän muistikuvan perusteella halusin tätä ruveta tekemään.



Ainekset:
3 dl kuohukermaa
½ tl vaniljaa myllystä
100 g sokeria
ripaus suolaa
4 kananmunan keltuaista
3 dl piimää

Yhdistä pienessä kattilassa kerma vanilja, sokeri ja suola. Keitä silloin tällöin sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä kannen alla 20 minuuttia.

Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista. Mittaa piimä kannelliseen astiaan.

Sekoita keltuaiset hiukan jäähtyneeseen kerma-sokeriseokseen. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos alkaa paksuuntua. Kaada seos piimän joukkoon, jotta keltuaisten kypsyminen loppuu.

Nosta jäätelömassa jääkaappiin. Kun massa on jääkaappikylmää, kaada se jäätelökoneen kulhoon ja aja jäätelöksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti