sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Appelsiini-mantelitorttu

Tämä piirakka oli ihan mahtava. Ihanan pehmeä ja appelsiininen täyte. Kastikekin oli hyvää, ja piimäjäätelö siinä sivussa kruunasi koko komeuden.



Pohja:
200 g vehnäjauhoja
1 muna
25 g sokeria
100 g voita
1 rkl vettä
2 tl leivinjauhetta
100 g mantelilastuja
Täyte:
2 appelsiinia
3 kananmunaa
1 ¼ dl sokeria
1 ½ rkl perunajauhoja
50 g voita sulatettuna
Appelsiini-madeirakastike:
2 appelsiinia
1 dl sokeria
1 dl madeiraa
Koristeluun:
1 appelsiini
Tarjoiluun:
piimäjäätelöä

Vaahdota pohjan huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää sitten jauhot (joihin on sekoitettu leivinjauhe) ja viimeiseksi vatkattu kananmuna sekä vesi.

Painele taikina piirakkavuoan (25-27 cm) pohjalle ja reunoille. Paahda mantelilastut kuivalla, kuumalla pannulla ja levitä ne taikinan päälle vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Raasta täytteen appelsiinien kuori ja purista mehu. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 25-35 minuuttia.

Purista appelsiini-madeirakastikkeen appelsiinien mehu ja kaada se kattilaan. Lisää sokeri ja madeira. Keitä seosta 10-15 minuuttia. Anna sekä kastikkeen että piirakan jäähtyä.

Kuori ja viipaloi koristeluun tuleva appelsiini ja levitä viipaleet täytteen päälle. Valuta pari ruokalusikallista kastiketta appelsiiniviipaleiden päälle. Tarjoile piimäjäätelön ja loppujen kastikkeiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti