torstai 23. toukokuuta 2019

Appelsiini-pistaasi-porkkanakakku

Melkoisen harvoin tulee syötyä, saati sitten tehtyä porkkanakakkua. Vaikka se on niin turkasen hyvää. Tämä maistui melko lailla perusporkkanakakulle, vaikka siinä olikin mukana appelsiinia ja pistaaseja.



Pohja:
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 appelsiinin raastettu kuori
½ dl appelsiinimehua
50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
225 g hienoksi raastettua porkkanaa
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl kardemummaa
1 ½ tl kanelia
½ tl inkiväärijauhetta
¼ tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl tomusokeria
2 tl appelsiininkuoriraastetta
3 rkl appelsiinimehua

Kuori ja rouhi pistaasit. Kuori ja raasta porkkanat.

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää loput aineet sekaan varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan (n. ½ uunipannullinen) ja paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti