sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Bataatti-perunasoselaatikko

Bataatti ei tähän laatikkoon tuonut mitään muuta lisää kuin väriä (ainakaan näin vähäisenä määränä). Mutta jonkunhan se kai on sekin tehtävä. Noin muuten tykkäsin kovasti, ihan yhtä hyvää kuin mikä tahansa jauheliha-perunasoselaatikko tai paimenenpaistos tai millä nimellä sitä nyt sitten haluaakaan kutsua.



Ainekset:
700 g jauhelihaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
500 g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl timjamia
300 g bataattia
700 g perunaa
2 dl ruokakermaa
75 g juustoraastetta

Keitä bataatti kypsäksi ja soseuta. Keitä myös perunat kypsiksi ja soseuta.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla.

Siirrä jauheliha kulhoon. Kuullota sipulit ja porkkanaraaste jauhelihasta irronneessa rasvassa. Mausta seos ja lisää jauheliha ja tomaattimurska.

Kiehauta bataatti- ja perunasose ja kerma kattilassa. Kuumenna hetki

Kaada jauhelihakastike uunivuokaan. Levitä päälle bataatti-perunasose ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin yläosassa 10-15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti