sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Kurpitsalasagne

Hetken jo mietin, mahtuvatko kaikki ainekset ihan normaalin kokoiseen lasagnevuokaan. Mutta mahtuivat ne, juuri ja juuri. Juustoisesta kuoresta tuli ihanan rapea. Ja musta on tullut tosiaankin miedon vuohenjuuston ystävä. Tämä oli ihan superhyvää lasagnea, vaikka olikin kovin erilainen kuin perinteinen jauhelihalla ja valkokastikkeella täytetty versio.



Paahdetut kasvikset:
1 kg myskikurpitsaa
2 porkkanaa
2 isoa paprikaa
1 punasipuli
1 solovalkosipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Tomaatttikastike:
800 g kuorittuja tomaatteja (säilyke)
1 tl sokeria
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ½ dl kivettömiä kalamataoliiveja
2 tl kuivattua timjamia
Lisäksi:
10-15 lasagnelevyä
200 g vuohenjuustoa
50 g parmesaaniraastetta

Poista kurpitsasta kuoret ja siemenet. Leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat. Viipaloi malto. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipuli. Yhdistä kasvikset kunnossa. Sekoita joukkoon öljy, rosmariini ja mausteet. Levitä kasvikset leivinpaperoidulle uunipannulle. Paahda 200-asteisen uunin keskitasossa n. 30 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Kääntele kerran kypsennyksen aikana.

Kaada kastikkeen tomaatit kattilaan. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Sekoita loput ainekset kastikkeeseen. Anna kypsyä keskilämmöllä kannen alla n. 25 minuuttia.

Ota kasvikset uunista. Sekoita kasvikset tomaattikastikkeeseen. Murustele vuohenjuusto ja raasta parmesaani.

Levitä hiukan tomaattikastiketta lasagnevuoan pohjalle. Levitä sen päälle kasviksia. Ripottele päälle vuohenjuustoa. Lisää sitten kerros lasagnelevyjä. Tee 3-4 kerrosta ja jätä päällimmäiseksi kastiketta. Ripottele pinnalle vuohenjuustoa ja parmesaaniraaste. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti