maanantai 20. helmikuuta 2023

Nuoc Cham –dippi

Huh huh, onneksi en ostanut tähän ohjeen mukaista supertulista thai-chiliä. Laitoin ihan tavallisen ei-niin-tulisen punaisen chilin, ja se oli ihan tarpeeksi. Kastike on hyvää, ja itse aion sitä nautiskella ainakin alkuun kaalin kanssa. Mutta sopisi hyvin lihalle tai kalallekin.




Ainekset:
2 rkl sokeria
½ dl riisiviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
½ dl kalakastiketta
½ dl limettimehua
1 porkkana

Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat ja pilko malto.

Yhdistä sokeri ja etikka yleiskoneen leikkuuterällä varustetussa kulhossa. Lisää muut ainekset porkkanaa lukuunottamatta. Aja tasaiseksi pyreeksi. Lisää porkkanakuutiot ja tarjoile huoneenlämpöisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti