perjantai 17. helmikuuta 2023

Viskirusinajäätelö

En tiedä, miksi aina yllätyn iloisesti siitä miten herkullista onkaan rommi- (tai tässä tapauksessa viski-) rusinajäätelö. Tämä ei ollut poikkeus kaltaistensa joukossa. Jos vaan muistaa laittaa rusinat ajoissa likoamaan, on tämän valmistus vaivatonta. Yhtä hyvin olisi voinut laittaa massan jäätelökoneeseen pyörimään, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla syntyykö samanlaista jälkeä jos vaan sekoittaa jäätelöä muutaman kerran pakastuksen alussa. Ihan yhtä hyvin toimi näinkin.




Ainekset:
397 g kondensoitua maitoa
2 ½ dl Flora Vispiä
400 g Irish Coffee and Cream –rahkaa
1 dl rusinoita
½ dl viskiä
1 ½ tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
¼ dl vahvaa kahvia

Laita rusinat likoamaan viskiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
 
Vatkaa kondensoitu maito ja kahvi kuohkeaksi. Lisää vaniljasokeri ja suola. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa vaahtoon rahka. Kääntele vaahdot keskenään sekaisin. Lisää lopuksi rusinat viskeineen. Siirrä seos pakastuksen kestävään astiaan ja nosta astia pakastimeen. Sekoita pohjia myöten muutaman kerran tunnin välein pakastamisen alkuvaiheessa, jotta rusinat sekoittuvat tasaisesti jäätelöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti