torstai 2. helmikuuta 2023

Jouluinen pullapitko

Ainekset olivat jouluiset, mutta maku ei mitenkään erityisesti. Epäjouluisuudestaan huolimatta tämä oli tosi hyvää pullaa. Täytteeseen sain kivasti upotettua useamman pussinlopun lähes kokonaan kuivuneita kuivattuja hedelmiä.




Taikina:
3 dl maitoa
10 g kuivahiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
11 ½ dl vehnäjauhoja
100 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte:
120 g marsipaania
½ dl kuumaa vettä
300 g kuivattuja sekahedelmiä
Voiteluun:
½ kananmuna
Pinnalle:
2 ½ dl tomusokeria
n. 2 rkl vettä

Liuota taikinan hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri ja mausteet. Alusta sekaan jauhot vähitellen. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä puolisen tuntia.

Lisää pilkotun marsipaanin joukkoon kiehuva vesi ja sekoita tahnaksi.

Silppua sekahedelmät. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pinnalle mantelimassa ja ripottele sen päälle hedelmäsilppu. Rullaa levy pitkältä sivultaan tiukaksi kääröksi. Halkaise käärö terävällä veitsellä keskeltä kahdeksi suikaleeksi ja kiedo suikaleet letiksi toistensa ympäri. Anna kohota noin 20 minuuttia.

Voitele pitko kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi ja valuta kuorrutus pullan pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti