Ihana keväinen auringonpaiste ja ihania pikkuisia voisarvia. Kaikki täytteet olivat hyviä, ja paras ehkä tuo kapristäyte.
Taikina:
150 g voita huoneenlämpöisenä
3 ¾ dl vehnäjauhoja
190 g maitorahkaa
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g parmesaaniraastetta
1 kananmuna
Täytteeseen 1 lisäksi:
1 punainen chili
Täytteeseen 2 lisäksi:
50 g savukinkkua
1 tl viherpippuria
Täytteeseen 3 lisäksi:
1 tl Provençen yrttimausteseosta
1 rkl kapriksia
Voiteluun:
4 rkl maitoa
Nypi taikinan jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyörittele osat litteiksi pyörylöiksi. Anna pyörylöiden levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
Sekoita yhteen täytteen tuorejuusto, parmesaaniraaste ja kananmuna. Jaa seos kolmeen yhtä suureen osaan. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto. Rouhi viherpippurit morttelissa. Sekoita ensimmäiseen täytteen osaan chili, toiseen kinkkua ja viherpippuria ja kolmanteen yrttimausteseosta ja kapriksia.
Kauli yksi taikinapaloista ohueksi, pyöreäksi levyksi. Jaa levy kahdeksaan kolmionmuotoiseen sektoriin. Levitä täyte 1 kolmioiden leveään osaan ja kääri kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen. Tee loput sarvet samoin.
Nosta sarvet leivinpaperoidulle uunipellille ja voitele ne maidolla. Paista 180-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti