sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Laskiaispullapiirakka

Tämän vuoden laskiaispulla oli melkoisen perinteisen makuista, mutta muoto oli vähän normaalista poikkeava. Kermavaahtopursotusta ei kannata tarkastella, se meni aivan pieleen. Onneksi se ei makua haittaa. Pulla oli kokonaisuudessaan juuri sellaista kuin pitääkin.




Taikina:
100 g voita sulatettuna
2 ½ dl punaista maitoa
8 ½ g kuivahiivaa
1 ¼ dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ rkl vaniljasokeria
¾ tl suolaa
½ kananmuna
8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
200 g mansikkahilloa
2 ½ dl kinuskikermaa
Pinnalle:
½ kananmuna
raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, suola ja puolikas kananmuna. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää voisula alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.

Jaa taikina neljään osaan. Kauli yhdestä palasta leivinpaperin päälle pyöreä levy (halkaisija n. 25 cm). Leivo lopusta kolmesta palasta pitkät, noin peukalon paksuiset tangot. Tee tangoista letti ja nosta renkaaksi taikinaympyrän päälle. Anna kohota 30 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele letin päälle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pullan jäähtyä ennen täyttämistä.

Vatkaa täytteen kinuskikerma vaahdoksi. Levitä hillo pullan keskustan päälle. Pursota kinuskikermavaahto hillon päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti