sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Hjónabandssæla eli raparperipiirakka islantilaisittain

Lukemani mukaan raparperi on yksi niitä harvoja kasveja, jotka viihtyvät Islannin maaperässä. Tämän kakun valmistuksessa piilee avaimet onnelliseen avioliittoon. Kakun valmistustaidon pitäisi kehittyä vuosien saatossa, ihan niin kuin avioliitonkin. En nyt sitten tiedä onko tämä ihan sellainen kuin pitää, mutta eiköhän tämä kelpaa päiväkahvittelijoille.




Raparperihillo:
600 g raparperia
1 dl sokeria
Murutaikina:
225 g voita
5 dl vehnäjauhoja
5 dl kaurahiutaleita
½ tl ruokasoodaa
1 ½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 tl vaniljaa myllystä
1 kananmuna
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä

Mittaa kattilaan raparperihillon ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Sulata murutaikinan voi kattilassa. Lisää loput ainekset ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi.

Taputtele 2/3 taikinasta kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperihillo. Tee lopusta taikinasta lihapullan kokoisia palloja ja litistä palloja hiukan. Asettele pallot hillon päälle. Pinnalle saa jäädä rakoja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile lämpimänä, vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti