torstai 9. helmikuuta 2023

Papu-oliivifoccaccia

Pelkistä spelttijauhoista leivotusta leivästä tulee mielestäni helposti hiukan puisevaa. Tässä ei kyllä ollut puisevuudesta tietoakaan. Leipä tuoksui jostain syystä vähän makealle ja maistui aivan ihanalle. Ei maistunut pavulle ollenkaan, sitä ei kannata pelätä. Luulenpa, että pavut toivat tähän sitä kaivattua kosteutta juuri sopivasti.




Ainekset:
8 ½ g kuivahiivaa
3 dl vettä
380/230 g valkoisia papuja
¾ dl oliiviöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl suolaa
8 dl spelttijauhoja
100 g mustia oliiveja
Koristelu:
sormisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Valuta ja huuhtele pavut.

Sekoita pavut, oliiviöljy ja suola hiivaseokseen. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää rosmariini. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan.

Kumoa taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja taputtele tasaiseksi levyksi. Painele oliivit kevyesti taikinaan ja anna kohota 20 minuuttia.

Voitele pinta oliiviöljyllä. Ripottele päälle sormisuolaa ja kuivattua rosmariinia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

2 kommenttia: