tiistai 7. helmikuuta 2023

Rapeaa kookoskalaa

Nämä eivät ehkä näytä kovin houkuttelevilta, mutta maistuivat tosi herkulliselta. En muista, olenko aiemmin käyttänyt kookoshiutaleita leivityksessä, mutta voin hyvin kuvitella käyttäväni niitä tulevaisuudessa. Tuoksu oli aivan ihana (jos tykkää kookoksesta) ja makukin oikein hyvä (mutta vähemmän kookoksinen kuin oletin). Kastike oli ihanaa. Olisin tykännyt, jos se olisi ollut vähän tönkömpää, mutta en kerta kaikkiaan viitsinyt enää jatkaa suurustamista. Perunoiden kanssa meni vähän pieleen. Keitin pottuja ja porkkanoita samassa kattilassa, mutta kiinteäksi olettamani perunat hajosivat ihan jauhoksi porkkanoiden joukkoon ja katsoin parhaaksi muusata kaikki yhteen.




Ainekset:
600 g seitikuutioita
2 kananmunaa
2 dl kookoshiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
Appelsiinikastike:
1 valkosipulinkynsi
1 rkl inkivääritahnaa
1 rkl oliiviöljyä
2 dl appelsiinimehua
2 dl kasvislientä
3 rkl hunajaa
1 tl maissitärkkelystä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Mittaa yhdelle lautaselle kookoshiutaleet ja toiselle vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Riko kananmunat kolmannelle lautaselle. Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi kookoshiutaleissa. Kypsennä paloja 200-asteisessa air fryerissä n. 10 minuuttia (tai friteeraa 180-asteisessa öljyssä).

Kuori kastikkeen valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Purista sekaan valkosipuli. Lisää inkivääritahna ja paista pari minuuttia. Lisää appelsiinimehu, kasvisliemi ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi. Siivilöi sekaan maissitärkkelys. Keitä, kunnes kastike hiukan sakenee. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti