tiistai 14. helmikuuta 2023

Mausteinen juuresrösti tamarindi-taatelikastikkeen kera

Näistä piti alun perin tulla lettupannulla paistettavia pihvejä. Taikina oli niin kovin murenevaa ja raasteista pannulla paistamiseen. Ja sitä paitsi sitä oli ihan liikaa, en olis millään viitsinyt ruveta paistohommiin. Niinpä levitin raasteen uunipelleille ja lykkäsin uuniin. Hyvää siitä tuli, mutta ei se pysynyt kasassa millään. Kastikkeesta tuli hauskasti vaahtoavaa, ja hyvää siitäkin. Erityisen hyvät nämä kaksi olivat yhdessä. Juuresten lisäksi laitoin air fryeriin pussillisen Pirkan kebablastuja, ja nehän olivat oikein hyviä myöskin.




Rösti:
500 g kiinteitä perunoita
2 purjon valkoinen osa
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 iso punajuuri
2 tl juustokuminaa
2 tl kurkumaa
2 tl jauhettua korianteria
1 ruukku tuoretta korianteria
1 punainen chili
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
Tamarindi-taatelikastike:
100 g taateleita
50 g tamarinditahnaa
3 rkl hunajaa
1 tl juustokuminaa
½ tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
4 dl kuumaa vettä

Pese perunat huolellisesti. Esikeitä perunoita kuorineen n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Raasta perunat kuorineen. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjot. Kuori ja raasta porkkanat, palsternakka ja punajuuri. Silppua korianteri. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto.

Poista kastikkeen taateleista kivet. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset pieneen kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes kastike on tasaista. Siirrä sivuun.

Sekoita kaikki röstin ainekset yhteen. Jaa taikina levyiksi kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa kiertoilmauunissa n. 20 minuuttia. Vaihda peltien paikkaa paistamisen puolivälissä. Tarjoile tamarindi-taatelikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti