tiistai 21. helmikuuta 2023

Mokkapala-laskiaispullat maritozzi-tyyliin

Perinteiset laskiaispullat ovat mielestäni tosi hankalia syötäviä pursuilevan kermavaahdon vuoksi. Siksipä olinkin iloinen bongattuani maritozzi-pullien reseptin ja päätin kokeilla tuohon tyyliin täyttämistä näissä mokkapala-laskiaispullissa. Kermavaahto suli kuuman kuorrutteen alla vähemmän kuin etukäteen pelkäsin. Kuorrute olisi kyllä saanut olla vähän juoksevampaa, mutta pelkäsin että se holahtaa kokonaan kermavaahdon sisään. Vein pullat parvekkeelle pakkaseen mahdollisimman pikaisesti, jotta kermavaahdon sulaminen ainakin pysähtyy. Ei se syöminen oikeastaan helpompaa ollut, kermavaahto tursuili joka tapauksessa. Eivätkä pullat olleet kovin nättejä, mutta sitäkin maukkaampia. Kuorrutusta olisi kyllä voinut olla enemmänkin.




Taikina:
75 g voita sulatettuna
450 g vehnäjauhoja
15 g kaakaojauhetta
2 dl punaista maitoa
6 g kuivahiivaa
45 g sokeria
1 tl kardemummaa
½ rkl vaniljasokeria
½ tl suolaa
½ kananmuna
Voiteluun:
½ kananmuna
Täyte:
2 ½ dl Flora Vispiä
1 ½ tl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
40 g voita
135 g tomusokeria
1 ½ rkl vahvaa kahvia
3 tl kaakaojauhetta
Pinnalle:
10 g strösseliä

Liuota taikinan hiiva hiukan kättä lämpimämpään maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, suola ja kananmuna. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan. Alusta jauhoseos taikinaan vähitellen. Lisää voisula alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.

Pyörittele taikina pulliksi leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota 30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa pullat päältä halki niin, että puolikkaat jäävät alaosasta kiinni toisiinsa. Vatkaa täytteen kerma ja sokerit vaahdoksi. Levitä kermavaahto pullien sisään ja tasoita pinta.

Mittaa kaikki kuorrutuksen ainekset kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä sopivan paksuiseksi. Lusikoi kuorrutus pullien päälle. Ripottele pinnalle strösseliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti