Kvinoaa tulee käytettyä ruoanlaitossa aivan liian harvoin. Tämäkin salaatti (tai no, eipä tätä ehkä oikein salaatiksi voi kutsua mutta menköön nyt kun tällä nimellä sen tallensin) oli todella herkullista. Lehtikaalin olisi voinut pilkkoa huomattavasti pienemmiksi palasiksi.
Ainekset:
1 kukkakaali
1 punasipuli
5 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
300 g kvinoaa
150 g lehtikaalia
½ dl sitruunamehua
2 tl sitruunankuoriraastetta
nippu persiljaa
nippu korianteria
1 granaattiomena
100 g fetaa
Paloittele kukkakaali. Kuori ja viipaloi punasipuli. Paloittele lehtikaali. Silppua persilja ja korianteri. Murenna feta.
Sekoita kukkakaaliin ja punasipuliin 2 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Mittaa kvinoa laakeaan pannuun ja peitä reilusti vedellä. Kiehauta ja anna hautua 20 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsynyt. Lisää pannulle lehtikaalit viimeiseksi 3-4 minuutiksi. Valuta ja kaada kulhoon. Lisää sekaan kukkakaalit ja sipulit, granaattiomenan siemenet ja feta.
Sekoita yhteen 3 rkl oliiviöljyä, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste, persilja ja korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike kvinoaseokseen ja sekoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti