Riisipuuro:
3 ¾ dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l Kiehu-maitoa
1 ¼ tl suolaa
Lisäksi:
2 ½ dl vaniljakastiketta
70 g pekaanipähkinöitä
1 tl kanelia
2 banaania
Tarjoiluun:
vaahterasiirappia
Kiehauta vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi. Keitä niin kauan, että vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito.
Keitä 15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Peitä sitten puuro kannella ja käännä lieden lämpötila mahdollisimman pieneksi. Hauduta vielä 45 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää lopuksi suola.
Sekoita riisipuuroon vaniljakastike, rouhitut pähkinät ja kaneli. Kaada seos uunivuokaan.
Leikkaa banaani pitkittäin n. ½ cm viipaleiksi ja asettele viipaleet puuron päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa n. 20 minuuttia, kunnes banaanit ovat paistuneet pinnalta. Tarjoile vaahterasiirapin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti