sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Banaani-pähkinäpuuro

Voi että mua harmittaa, että en kerennyt maistaa puuroa ennen kuin kirjoitan tätä päivitystä. Mutta ainakin ennen banaanien lisäystä ja uunissa käyttämistä puuro oli herkullista. Joten tuskin se on voinut ainakaan tuosta huonontua.



Riisipuuro:
3 ¾ dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l Kiehu-maitoa
1 ¼ tl suolaa
Lisäksi:
2 ½ dl vaniljakastiketta
70 g pekaanipähkinöitä
1 tl kanelia
2 banaania
Tarjoiluun:
vaahterasiirappia

Kiehauta vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi. Keitä niin kauan, että vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito.

Keitä 15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Peitä sitten puuro kannella ja käännä lieden lämpötila mahdollisimman pieneksi. Hauduta vielä 45 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää lopuksi suola.

Sekoita riisipuuroon vaniljakastike, rouhitut pähkinät ja kaneli. Kaada seos uunivuokaan.

Leikkaa banaani pitkittäin n. ½ cm viipaleiksi ja asettele viipaleet puuron päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa n. 20 minuuttia, kunnes banaanit ovat paistuneet pinnalta. Tarjoile vaahterasiirapin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti