lauantai 10. marraskuuta 2018

Gratinoitu porsaanfilee homejuustokastikkeessa

Kirpeän omenan ja suolaisen homejuuston kombo pehmeäksi hautuneeseen porsaanfileen kanssa oli ihan nappiyhdistelmä. Kaverina perinteisiä keitettyjä perunoita. Tykkäsin kovasti.



Ainekset:
600 g porsaan ulkofilettä
suolaa
mustapippuria
2 omenaa
Juustokastike:
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ tl suolaa
100 g sulatejuustoa
Pinnalle:
100 g sinihomejuustoa

Hiero porsaanfileen pintaan suolaa ja mustapippuria. Kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes liha on kypsää (n. 1 h).

Sulata voi juustokastiketta varten. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon sulatejuusto.

Viipaloi porsaanfilee. Kuori ja viipaloi omenat.

Lado porsaanfilee- ja omenaviipaleita kerroksittain uunivuokaan. Kaada päälle juustokastike ja ripottele pinnalle sinihomejuusto. Gratinoi 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti