lauantai 17. marraskuuta 2018

Seesamikurkut

Tämä kuului taas siihen sarjaan, että ”ihan hyvää, mutta jotain puuttuu”. Olisin ehkä tykännyt vähän makeammasta kastikkeesta. Jos vielä joskus teen näitä kurkkuja, niin laitan joko reilusti enemmän sokeria tai sitten korvaan sokerin reilummalla määrällä hunajaa.



Ainekset:
1 kurkku
1 tl sormisuolaa
Kastike:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl riisiviinietikkaa
2 tl soijaa
2 tl vaaleita seesaminsiemeniä
1 tl sokeria
½ tl seesamiöljyä

Huuhtaise kurkku ja kuori se raidalliseksi. Nuiji kurkkua esim. lihanuijalla, kunnes sen pinta hajoaa. Leikkaa kurkku n. 2 cm paloiksi. Laita palat siivilään ja ripottele kurkulle suolaa.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään. Huuhtaise ja valuta kurkut ja sekoita ne kastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti