Nämä bataattiletut oli oikeastaan alkuperäisen reseptin mukaan tarkoitettu nautittavaksi esim. iltapalalla lettujen tapaan hillon ja kookoshiutaleiden kera. Minun mielestäni resepti kuulosti kuitenkin enemmän suolaisen ruoan lisukkeelta. Ja joo, vielä syötyänikin olen samaa mieltä. Mutta täytyy sanoa, että pieni hillonokare bataattilettujen (ja lihapullien) sivussa maistui tosi hyvältä. Olivat siis hyviä, mutta olen mä parempiakin bataattipohjaisia lisukkeita syönyt.
Ainekset:
1 bataatti
2 dl keitinlientä
250 g valkoisia papuja (tölkistä)
4 dl kaurahiutaleita
2 rkl vaahterasiirappia
1 tl suolaa
Paistamiseen:
2 rkl voita
Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä kuutiot pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja säästä keitinvesi.
Valuta ja huuhtele pavut. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa keitinlientä. Paista voissa lettupannulla pieniä lettuja, miedolla lämmöllä molemmin puolin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti