perjantai 9. marraskuuta 2018

Tuhti terveysleipä

Tulipa tehtyä taas niin hyvää leipää, että melkein itsekin ihmettelen. Tämä oli vähän niin kuin pehmeämpi versio saaristolaisleivästä. Ihanan makea, mutta kuitenkin selvästi leipä. Ja vaiva-laatusuhteeltaan ihan erinomainen, vaivaamista ei tarvita eikä edes kohottamista.




5 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
3 dl ruisjauhoja
3 dl ruisrouhetta
1 dl kauraleseitä
1 tl suolaa
4 tl ruokasoodaa
1 l piimää
2 dl tummaa siirappia

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vatkaa yhteen piimä ja siirappi. Sekoita joukkoon kuivat aineet huolellisesti. Kaada taikina kahteen silikoniseen (tai leivinpaperoituun) leipävuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 1 h 40 minuuttia.

Anna leipien jäähtyä vuoissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti