Tulipa tehtyä taas niin hyvää leipää, että melkein itsekin ihmettelen. Tämä oli vähän niin kuin pehmeämpi versio saaristolaisleivästä. Ihanan makea, mutta kuitenkin selvästi leipä. Ja vaiva-laatusuhteeltaan ihan erinomainen, vaivaamista ei tarvita eikä edes kohottamista.
5 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
3 dl ruisjauhoja
3 dl ruisrouhetta
1 dl kauraleseitä
1 tl suolaa
4 tl ruokasoodaa
1 l piimää
2 dl tummaa siirappia
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vatkaa yhteen piimä ja siirappi. Sekoita joukkoon kuivat aineet huolellisesti. Kaada taikina kahteen silikoniseen (tai leivinpaperoituun) leipävuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 1 h 40 minuuttia.
Anna leipien jäähtyä vuoissaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti