sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Oliivipullat minttupestolla

Lihapullat olivat oikeastaan vähän mitäänsanomattomia ja mauttomia. Eli olis ehkä pitänyt laittaa suurempi osa oliivi-minttupestosta suoraan taikinaan. Mutta toisaalta taas lisänä tarjoiltu pesto antoi mukavasti makua myös niille lihapullille. Eli molempi parempi.



Lihapullat:
1 kaurasämpylä
1 dl maitoa
1/3 oliivi-minttupestosta
1 kevätsipuli
1 kananmuna
800 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
Oliivi-minttupesto:
1 ruukku minttua
2 rkl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
1 tl sitruunankuoriraastetta
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
2 ½ dl kivettömiä oliiveja

Mittaa sauvasekoittimen kulhoon minttu, kaprikset, valkosipuli, sitruunankuoriraaste ja mustapippuri. Lisää öljy ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi mukaan oliivit. Älä murskaa oliiveita ihan tahnaksi saakka, sekaan saa jäädä hiukan suurempiakin paloja.

Silppua kevätsipuli. Murenna leipä ja liota sitä maidossa suuressa kulhossa. Sekoita joukkoon oliivi-minttupesto, kevätsipuli ja kannanmuna. Lisää jauheliha ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta läpimitaltaan n. 4 cm lihapullia.

Paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi, n. 20 minuuttia. Tarjoile loput oliivi-minttupestot lihapullien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti