sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Maalaistalon omenapiirakka

Tässä oli taas pohja ikävän kova ja mauton. Mutta täyte aivan ihana. Kokonaisuutena, etenkin vanilja-rahkakastikkeen kera tarjoiltuna, oikein hyvä jälkkäri kahvin kanssa.



Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
½ tl kanelia
50 g huoneenlämpöistä voita
¾ dl maitorahkaa
½ dl maitoa
1 kananmuna
Täyte:
6 hapahkoa omenaa
1 dl sokeria
1 dl omenamehua
½ tl kanelia
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria

Sekoita yhteen pohjan jauhot, sokeri ja kaneli. Lisää voi, rahka, maito ja muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja anna sen levätä jääkaapissa puoli tuntia.

Keitä omenalohkoja mehun ja sokerin kera, kunnes ne pehmenevät ja soseutuvat hiukan.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kauli toinen taikinanpuolikas reilusti vuoan kokoiseksi levyksi. Nosta levy vuokaan ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kauli toinen osa taikinaa suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja leikkaa levy suikaleiksi.

Levitä omenasose piirakkapohjalle. Ripottele pinnalle kanelia. Tee taikinasuikaleista ristikko piirakan kanneksi. Jatka paistamista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen piirakan pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti