keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Karamelliomenat

Olipa tahmeaa. Joskus jossain markkinoilla olen syönyt sellaisia karamelliomenoita, joissa oli kova mutta hyvin lohkeileva kuori. Näissäkin kuori oli kova ja hyvän makuinen, mutta jäi niin älyttömästi hampaisiin kiinni että meinas hermo mennä. Hyvää siis, mutta turhan hankalaa syötävää.



Ainekset:
4 omenaa
3 dl sokeria
1 dl vettä
½ dl glukoosisiirappia
½ dl pekaanipähkinärouhetta
½ dl kullanvärisiä sokerihelmiä

Pese omenat ja työnnä niiden sisään varrastikut.

Mittaa korkeareunaiseen kattilaan sokeri, vesi ja glukoosisiirappi. Keitä siirappia täydellä teholla sekoittamatta 5-7 minuuttia, kunnes seos karamellisoituu. Kasta omenat yksi kerrallaan pyöritellen siirappiin. Nosta varoen pois ja ripottele päälle pekaanirouhetta tai sokerihelmiä. Nosta leivinpaperille kovettumaan muutamaksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti