keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Tatti-pinaattipaistos

Pinaatin sekaan olisin kaivannut vähän jotain maustetta. Vaikkapa muutaman murskatun valkosipulinkynnen. Hyvää tämä oli näinkin, mutta lisämauste olisi tehnyt tästä vielä parempaa.



Ainekset:
750 g pakastepinaattia
½ dl vettä
1 sipuli
200 g tatteja (pakasteesta)
10 g voita
suolaa
mustapippuria
1 tl Provencen yrttiseosta
1 dl kuivaa valkoviiniä
180 g yrttituorejuustoa
2 kananmunaa
ripaus muskottipähkinää
20 g parmesaaniraastetta

Laita pinaatti kattilaan. Lisää vesi ja sulata miedolla lämmöllä kannen alla. Anna jäähtyä hiukan.

Kuori ja silppua sipuli. Puhdista ja pilko sienet. Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää sienet ja ruskista kevyesti. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttiseoksella. Lisää viini ja anna hautua kannen alla n. 5 minuuttia. Nosta pannu liedeltä.

Sekoita tuorejuusto ja kananmunat tasaiseksi ja notkeaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Kumoa pinaatti uunivuokaan. Lusikoi päälle sienet ja juusto-munaseos. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja gratinoi 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

1 kommentti: