torstai 27. helmikuuta 2020

Kuituinen porkkana-puolukkaleipä

Rakastan rusinoita leivässä. Tässä ne olivat vähän normaalia oudommassa yhteydessä, kun leipä oli vaaleaa ja silti rusinoilla höystettyä. Porkkanaraaste ja puolukkahillo tekivät leivästä ihanan kosteaa ja pehmeää. Tällainen makeahko leipä sopii erityisen hyvin oikein suolaisen leivänpäällisen alle.



Puolukkahillo:
70 g puolukoita
35 g hillosokeria
1 rkl vettä
Lisäksi:
5 dl vettä
1 ½ dl kauraleseitä
1 dl rusinoita
17 g kuivahiivaa
120 g porkkanaraastetta
1 ½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl hiivaleipävehnäjauhoja

Mittaa pieneen kattilaan puolukat, hillosokeri ja vesi. Keitä kymmenen minuuttia ja anna hillon jäähtyä.

Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se kulhoon leseiden ja rusinoiden päälle. Anna seoksen turvota parin tunnin ajan. Lämmitä loput vedestä hiukan kättä lämpimämmäksi. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikina notkeaksi. Taikina saa olla pehmeää.

Anna taikinan kohota peitettynä puolen tunnin ajan ja jaa se sitten kahteen silikoniseen (tai leivinpaperoituun) leipävuokaan. Anna kohota vielä n. 15 minuuttia. Voitele pinnat vedellä ja paista 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Anna jäähtyä vuoissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti