keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Kukkakaali-lohisalaatti

Tässä oli alkuperäisen reseptin mukaan käytetty kukkakaali raakana. Minä tykkään enemmän kypsennetystä kukkakaalista, joten laitoin sen hetkeksi paahtumaan. Hyväähän siitä tuli, niin kuin kokonaisuudestakin.



Ainekset:
1 pieni (violetti) kukkakaali
suihkutettavaa öljyä
½ cosmopolitan-salaatti
250 g kirsikkatomaatteja
1 nippu retiisejä
1/3 kurkku
200 g tuoretta lohta viipaleina
100 g suppilovahveroita
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
1 ½ rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Koristeluun:
4 tillinoksaa

Kuori ja viipaloi kurkku. Halkaise tomaatit. Viipaloi retiisit. Irrottele kukkakaali nupuiksi ja halkaise suurimmat kukinnot. Suihkuta kukkakaali kevyesti öljyllä ja mausta suolalla. Paahda paloja 180-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa 10 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Kuumenna voi pannulla. Paista sieniä muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle lohiviipaleet ja paista ne kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita kasvikset tarjoilualustalla. Ripottele pinnalle kastike. Levitä sieni-lohiseos salaatin päälle. Koristele tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti