lauantai 1. helmikuuta 2020

Juustoinen karpalo-kvinoalisuke

Savustettu feta oli mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Se ei mielestäni maistunut fetalta eikä myöskään savustetulta, vaan joltain muulta tutulta herkulta, jota en kuitenkaan osannut tarkemmin nimetä. Savustettu feta sopi tähän hyvin, ja niin myöskin muut ainekset. Herkullista siis.



Ainekset:
2 dl kvinoaa
4 dl vettä
150 g savustettua fetaa
1 punasipuli
½ ruukkua persiljaa
50 g kuivattuja karpaloita
50 g hasselpähkinärouhetta
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

Huuhtele kvinoa juoksevan veden alla. Keitä suolatussa vedessä noin 15 minuuttia. Paahda pähkinärouhetta muutama minuutti kuivalla, kuumalla pannulla.

Leikkaa juusto kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Silppua persilja. Rouhi pähkinät. Lisää sipuli, persilja, karpalot ja pähkinät kvinoan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi öljy ja sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti