keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Pilahviriisi

En ollutkaan pitkään aikaan käyttänyt täysjyväriisiä mihinkään. Valmistuksessa menee jonkun verran pidempään kuin valkoisella riisillä, mutta lopputulos on maukas ja ehkä vähän kauramainen.



Ainekset:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 purjo
2 tl oliiviöljyä
2 ½ dl täysjyväriisiä
1 rkl tomaattipyreetä
7 ½ dl kasvislientä
2 rkl sitruunamehua
½ ruukkua tuoretta persiljaa
1 tl kuivattua timjamia
½ tl kuivattua meiramia

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota kasviksia öljyssä n. 5 minuuttia.

Lisää pataan riisi ja tomaattipyree. Kuullota vielä minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Anna kypsyä kannen alla n. 50 minuuttia.

Nosta kattila levyltä ja anna riisin tekeytyä viitisen minuuttia. Lisää joukkoon sitruunamehu, persilja, timjami ja meirami. Sekoita hyvin ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti