sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Omenainen kinuski-toscapiirakka

Kinuski-toscakuorrutus yhdistettynä omenapiirakkaan oli kyllä joltain (en muista enää mistä tämän reseptin otin) aikamoinen neronleimaus. Olen joskus tehnyt omenapiirakan ja siihen lisäksi kinuskikastikkeen, mutta tässähän on kaikki tarvittava samassa.



Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
ripaus suolaa
50 g voita sulatettuna
½ dl maitoa
3 hapahkoa omenaa
Kinuski-toscakuorrutus:
150 g voita
120 g fariinisokeria
2 dl kermaa
150 g mantelilastuja
ripaus suolaa

Mittaa kaikki kuorrutuksen ainekset pieneen kattilaan. Keitä kuorrutusta hiljalleen miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen pohjan valmistuksen ja paistumisen ajan.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli, kardemumma ja suola keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula ja maito. Kuori ja kuutioi omenat.

Levitä taikina leivinpaperoituun piirakkavuokaan. Asettele omenakuutiot taikinan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Ota piirakka uunista, levitä päälle kuorrutus ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti