maanantai 24. helmikuuta 2020

Porsaan ulkofilee sinihomejuustokastikkeessa

Porsaasta tuli ihanan pehmeää, kun kerrankin käytin oikein paistolämpömittaria enkä luottanut vain omiin silmiini. Todennäköisesti olisin pitänyt lihaa ihan liian kauan uunissa jos en olisi tarkkaillut sen lämpötilaa. Kastike sopi possun kanssa mainiosti.



Ainekset:
700 g porsaan ulkofilettä
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
Kastike:
1 dl lihalientä
2 ½ dl ruokakermaa
40 g sinihomejuustoa
1 rkl Maizenaa

Ruskista filee uuninkestävällä pannulla voissa. Mausta suolalla ja pippuriilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 80 astetta (n. tunti). Kääri filee folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Mittaa samalle pannulle kastikkeen lihaliemi ja kerma. Lisää myös lihasta folioon valunut neste. Kiehauta ja mausta juustolla. Sekoita joukkoon Maizena ja kiehauta vielä kerran. Nosta lihaviipaleet kastikkeen sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti