perjantai 21. helmikuuta 2020

Ratatouille 2

Ostin alkuviikosta alennuksesta lähestulkoon ruskeita Pirkan Raf-tomaatteja. Ensin söin niitä sellaisenaan, mikrossa lämmitettynä ja suolalla maustettuna ja olivat aivan mahtavia. Tässä ratatouillessa ne menivät ehkä vähän ”hukkaan”, kun ratatouille oli joka tapauksessa tosi maukasta. Tai tiedä häntä, ehkäpä tämä ei olisi ollut ihan näin hyvää jos olisin laittanut tomaateiksi jotain muuta.



Ainekset:
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 pientä kesäkurpitsaa
2 pientä munakoisoa
2 solovalkosipulia
3 salottisipulia
2 rkl oliiviöljyä
4 Raf-tomaattia
2 tl suolaa
2 laakerinlehteä
1 ruukku basilikaa
1 ruukku lehtipersiljaa
1 tl mustapippuria
¼ dl sitruunamehua

Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja kuutioi malto 1 cm paloiksi. Kuutioi myös munakoiso ja kesäkurpitsat saman kokoisiksi paloiksi. Kuori ja puolita valkosipulit. Kuori ja silppua salottisipulit. Silppua yrtit.

Kuumenna puolet oliiviöljystä pannulla ja lisää öljyyn toinen valkosipuli. Lisää salottisipuli ja kuullota 5 minuuttia. Lisää paprika ja kuullota vielä 2 minuuttia. Siirrä kasvikset matalaan uunivuokaan.

Puhdista pannu. Lisää loput öljyt ja toinen valkosipuli. Lisää munakoiso ja kypsennä 5 minuuttia. Lisää kesäkurpitsat ja jatka kuullottamista 2 minuuttia. Siirrä kasvikset uunivuokaan. Sekoita.

Kuutioi tomaatit ja sekoita ne muiden kasvisten joukkoon. Mausta suolalla. Lisää laakerinlehdet ja hauduta 125-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Ota vuoka uunista, sekoita kerran ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Jatka hauduttamista vielä 25 minuuttia.

Poista laakerinlehdet. Mausta tuoreilla yrteillä, pippurilla ja sitruunamehulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti