lauantai 8. helmikuuta 2020

Taittobriossi

Sämpyläpallerot kohosivat yön aikana täyttämään kokonaan vuoan johon olin ne asettanut, eli oikeastaan nämä olivat sisarussämpylöitä. Niistä tuli näppäriä pikku hampurilaisia eilistä yrttipossua sisällään. Leivät olivat ihanan rasvaisia ja pehmeitä, varmaankin suuren voimääränsä ansiosta. Toimivat hyvin myös ihan sämpylöinä.



Ainekset:
200 g jääkaappikylmää maitoa
½ tl kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
20 g sokeria
4 kananmunaa
650 g vehnäjauhoja
200 g huoneenlämpöistä voita

Kaada maito kulhoon ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää muut ainekset voita lukuunottamatta. Alusta 5 minuuttia koneella alhaisella nopeudella tai 10 minuuttia käsin. Älä lisää enempää jauhoja kuin mitä reseptissä lukee. Lisää voi paloina alustuksen aikana.

Pyörittele taikina palloiksi ja nosta pallot silikoniseen (tai leivinpaperoituun) irtopohjavuokaan. Nosta vuoka kylmään uuniin ja anna briossien kohota siellä yön yli.

Paista 230-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla 25 minuuttia. Anna briossin jäähtyä jonkun aikaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti