tiistai 11. helmikuuta 2020

Lämmin bataatti-fetasalaatti

Tämä oli todella hyvää. Jostain kumman syystä tykkään salaatista, joka lämminten ainesten alla painuu sellaiseksi vähän nahkeaksi ja pehmeäksi. Tässä nahkealla salaatilla oli myöskin kivoja lisukkeita.



Ainekset:
500 g bataattia
1 punainen chili
1 punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl timjamia
150 g fetaa
380/230 g kikherneitä
1 jääsalaatti
1 kurkku
Lisäksi:
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä

Kuori ja kuutioi bataatti. Siirrä kuutiot laakeaan uunivuokaan. Huuhtele ja silppua chili. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää öljy. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes bataatti on kypsynyt.

Revi salaatti kulhoon. Kuori ja viipaloi kurkku. Kuutioi feta. Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää salaattipohjan päälle kurkku, feta ja kikherneet sekä uunissa paahdetut kasvikset.

Valuta lopuksi päälle balsamiviinietikka ja oliiviöljy. Sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti