Tämä oli taas selvästi enemmän kuin osiensa summa. Tykkäsin todella paljon. Kurpitsansiemenet sopivat keiton kanssa todella hyvin. Poika 9 v inhoaa kaikkia sosekeittoja noin ylipäänsä. Minäpä olin ovela, tarjoilin tätä matalalta lautaselta lihakastikkeen kera ja kutsuin ”kukkakaalimuhennokseksi”. Hyvin upposi, oli kuulemma tosi hyvää.
Ainekset:
1 kukkakaali
1 suuri peruna
7 dl kasvislientä
1 rkl currya
1 tl suolaa
2 rkl ranskankermaa
2 tl sitruunamehua
Tarjoiluun:
pieni nippu ruohosipulia
1 rkl kurpitsansiemeniä
ranskankermaa
Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Kuutioi varsi ja irrottele lehdet. Kuori ja kuutioi peruna. Nosta kasvikset kattilaan (myös kukkakaalin varsi ja lehdet). Lisää kasvisliemi. Mausta currylla ja suolalla. Kiehauta ja keitä kannen alla n. 20 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma ja sitruunamehu. Mausta suolalla.
Silppua ruohosipuli. Paahda kurpitsansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Koristele annokset ruohosipulilla, kurpitsansiemenillä ja ranskankermalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti