sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Lämmin suklaakeitto ja vaniljainen labneh –juusto

Näistä osasista ei mikään ollut yksistään kovinkaan kummoinen. Mutta jotenkin kummasti yhdistettynä niistä tuli aivan ihana kokonaisuus.




Labneh:
500 g maustamatonta jogurttia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
Lämmin suklaakeitto:
4 dl Kiehu-maitoa
3 rkl kaakaojauhetta
½ tl kanelia
75 g maitosuklaata
75 g valkosuklaata
ripaus suolaa
Karamellipekaanit:
2 dl pekaanipähkinöitä
½ dl sokeria
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa

Pane siivilä kulhon päälle ja vuoraa se harsokankaalla tai suodatinpusseilla. Kaada jogurtti siivilään. Peitä tuorekelmulla ja nosta viileään yön ajaksi. Kumoa valutettu jogurtti kulhoon ja sekoita vanilja- ja tomusokeri joukkoon. Säilytä jääkaapissa.

Mittaa kaikki karamellipekaanien ainekset paistinpannuun ja kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri karamellisoituu. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille jäähtymään. Kun sokeri on kovettunut, rouhi pähkinät veitsellä.

Kuumenna suklaakeiton maito yhdessä kaakaojauheen kanssa kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sulata joukkoon suklaa pienissä erissä. Mausta kanelilla ja suolalla.

Tarjoile suklaakeitto vaniljalabnehin kera. Ripottele pinnalle karamellipekaaneja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti