keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Mustikka-saksanpähkinäpiiras

Tämä oli ihan mukiinmenevä piirakka, mutta ei missään nimessä parasta mitä mustikasta saa aikaiseksi. Pinnalle karamellisoidut saksanpähkinät olivat pienoinen pettymys. Kokonaisuus siis ihan jees.




Pohja:
160 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
300 g mustikoita
Karamellisoidut saksanpähkinät:
100 g saksanpähkinöitä
½ dl vettä
2 rkl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää muut pohjan ainekset mustikoita lukuun ottamatta. Lusikoi taikina piirasvuokaan ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Kuumenna pähkinöiden vesi ja sokeri paistinpannulla. Lisää joukkoon saksanpähkinät ja sekoittele, kunnes neste on imeytynyt pähkinöihin.

Kaada mustikat esipaistetulle pohjalle. Ripottele päälle saksanpähkinät. Jatka paistamista 10-15 minuuttia, kunnes mustikat ovat pehmenneet ja vähän rikkoutuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti